>> HírekHírekHelyiKultúrálisAxl Rose sikeresen helyettesít az AC/DC-ben

Axl Rose sikeresen helyettesít az AC/DC-ben

Írta:  MTI Kategória: Kultúrális 2016. május 08., vasárnap 20:31
Axl Rose sikeresen helyettesít az AC/DC-ben www.rockfeed.net

Sikeres volt Axl Rose-nak, a Guns N' Roses rockegyüttes frontemberének a beugrása az AC/DC énekeseként Lisszabonban, ahol az ausztrál rockbanda szombat este megkezdte világkörüli koncertkörútjának európai szakaszát.

 "Milyen klassz itt lenni" - üdvözölte a lábtörése miatt görgősszéken ülő Rose a rajongókat, akik üdvrivalgásban törtek ki, amikor az énekes belekezdett az AC/DC olyan legendás dalaiba, mint a Back in Black vagy a Thunderstruck.
Az 54 éves Rose az után vállalta a beugrást, hogy az AC/DC márciusban kénytelen volt megszakítani amerikai turnéját, mert az orvosok arra figyelmeztették Brian Johnson énekest, hogy elveszítheti a hallását, ha újra színpadra lép.

A turné további koncertjeit későbbre halasztották és közölték, hogy vendégénekessel fognak fellépni. Április közepén jelentették be, hogy Axl Rose vállalkozott a feladatra.

Az európai körút kezdete előtt a BBC 6 zenei rádiócsatornának nyilatkozva Rose elmondta, az ő ötlete volt az, hogy megkeresse az AC/DC-t, amikor meghallotta, hogy Brian Johnsonnak fel kell hagynia az énekléssel és az együttesnek szüksége van egy beugró énekesre koncertkörútjuk folytatásához. "Felhívtam a menedzserüket, és azt mondtan, ha tudok segíteni, és ha képes vagyok rá és ha érdekli őket a dolog, akkor szívesen segítek" - idézte fel.

Mint mondta, a fellépés nagy kihívás számára. "Nem azért vagyok itt, mert nem tisztelem Briant. Semmit nem vehetek el az ő éneklésétől. Ő egy nagy énekes, és valódi kihívás az általa énekelt dalokat előadni - tette hozzá.

Rose ráadásul a közelmúltban eltörte lábszárközépcsontját, ami azt jelentette, hogy a koncerteken ülve kell énekelnie.

A rajongók elégedetten nyilatkoztak Rose fellépéséről. "Rose nagyon tiszteli az AC/DC-t, és a hangja is megvan a zenéjéhez" - mondta egyikük. Egy spanyol férfi, aki a Kanári-szigetekről ugrott át a lisszaboni koncertre úgy vélte, hogy Brian Johnson "pótolhatatlan, de Axl Rose egy nagyon jó énekes".

A The Guardian újságírója szerint Rose "hangja briliáns volt, bármelyik magas hangot kellett kiénekelnie, minden hang a helyén volt, és kitartotta azokat. Így nyomta két órán át".

Az AC/DC 1973 óta több mint 200 millió lemezt adott el. Hatéves szünet után 2014-ben jelent meg új albumuk, a Rock or Bust. Ez az első lemez, amelyen Malcolm Young gitáros, a banda egyik alapítója nem szerepel, ő ugyanebben az évben egészségi okokra hivatkozva bejelentette visszavonulását.

Az európai koncertkörút keretében május 19-én a bécsi Ernst Happel Stadinoban lép fel az AC/DC Axl Rose-zal kiegészülve.

Megjelent: 587 alkalommal Utoljára frissítve: 2016. május 08., vasárnap 20:55
Egy LikeKövess

Legfrissebb apró

A hónap videója

Híre van a kapuváriak számára?

  • Tel: +(36) 20/9459-416hire van Kapuvár számára?
  • Email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.