>> HírekHírekHelyiAktuálisSzerény volt az érdeklődés a lakossági fórumon

Szerény volt az érdeklődés a lakossági fórumon

Írta:  Kategória: Aktuális 2017. június 17., szombat 07:54

Csütörtök kora délután tartott lakossági fórumot a Húsgyár, és azzal szoros kapcsolatban lévő területek új rendezési tervéről az Önkormányzat. A meghirdetett fórumon mindössze négy (4) fő jelent meg, mint érdeklődő. A fórumon elhangzottak a Településképi Arculati Kézikönyv (TAK) elkészítésének fontosságáról szóló információk, valamint a Margit híd utcától déli irányba eső területek rendezési tervezetei.

 

 Sokan háborogtak, és háborognak a Kapuvári Húsgyár bezárása miatt. Ennek ellenére, mégis csekély volt az érdeklődés azon a fórumon, mely annak a területnek a rendezési tervéről szólt, ahol egykor a Kapuvári Húsgyár működött.

Az Önkormányzat a lakossági fórumon mutatta be, miként kívánja hasznosítani a volt Húsgyár területe (Cseresznye-sor, 1387 hrsz.) és a mellette, nyugatra elterülő
Cseresznye-sor, Margit híd utca, Damjanich János utca és a piactér által közbezárt tömböt.

 

A módosítás oka, célja:

A területen egykor a Kapuvári Húsgyár működött (Gip besorolású), mára bezárt. A bezárás után lehetőség nyílt a terület újrahasznosítására. Az északi részen megmaradna a hőközpont funkció településközpont vegyes (Vt) besorolással, a Cseresznye-sor mentén sportolási célú intézményfejlesztési lehetőség adódna szintén Vt-ben, a terület többi része maradna ipari gazdasági területben. A Cseresznye-sor melletti Vt és Gip terület közötti övezethatár a tervezett épület helyigényének függvényében 10 m-rel elmozdítható lehetne.

A Margit híd utcától délre, a Damjanich utcára tervezett új útkikötés és a mellette lévő tervezett zöldterület törlésre kerülne. A Margit híd utca már kialakult nyomvonalon halad, nem tervezett egy újabb kikötés a régitől 50 m-re.
A húsgyári területtel szemben - a városban elfoglalt helyéhez képest - egy alulhasznosított, szinte üres terület található (Gip besorolású), amelyen a vízmű terület megtartásra kerülne közműterület – vízmű besorolással (KÖv), a vízmű terület mellett egy 16 m szabályozási szélességű új feltáró út kerülne kiszabályozásra, amely mentén sorházas, kisvárosias beépítést (Lk) engedne meg a módosított szabályozási terv. A területet feltáró, észak-déli irányú tervezett út kikerülne a rendezési tervből, a város nem tervezi ennek az útnak a kialakítását. A tervezett, átalakuló Vt és Gip közötti véderdő (Ev) terület okafogyottá válna, mivel a zavaró hatású ipari gazdasági terület megszűnne.

 

A rendezései tervek az adott területen

 

Eredeti terv   Tervezet

Megjelent: 424 alkalommal Utoljára frissítve: 2017. június 17., szombat 16:51
Egy LikeKövess

A hónap videója

Híre van a kapuváriak számára?

  • Tel: +(36) 20/9459-416hire van Kapuvár számára?
  • Email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.