>> HírekHírekSportKüzdősport18 évesen került a mesterek közé

18 évesen került a mesterek közé

Írta:  Kategória: Küzdősport 2017. július 09., vasárnap 18:39

Pantelics Bence 13 éven keresztül készült arra, hogy beállhasson a fekete öves mesterek közé. A 2017-es balatonföldvári SHSZ Nemzetközi Edzőtáborban kemény próbatétel árán, sikerült álmát valóra váltania.

 

Kapuváron 1983 óta zajlik a karate oktatás. Azóta ezernél is többen kipróbálták már a sportot. Övvizsgákat tettek, edzésre jártak. Aki elkezdi, azok általában azzal a céllal indulnak, hogy: "- Feket öves karatés szeretnék lenni!" Ez persze nem lehetetlen dolog. A Kyokushin Karatéban a fekete öv megszerzése 5-6 év alatt teljesíthető. Persze kitartó edzés, és elhivatottságra van szükség, és 18. életév betöltésére. A sok karatéka közül Bence a 16. aki felkötheti már a fekete övet.

 

Pantelics Bence 1 danosan

vizsga-utanPantelics Bence 5 éves korában elhatározta, hogy fekete öves Kyokushin karate mester lesz ő is, mint édesapja. Ez alatt az idő alatt kitartóan készült. Versenyzett, edzőtáborozott, szemináriumokra járt, övvizsgákat tett. A Magyar Válogatott tagja mind küzdelemben, mind pedig formagyakorlatban. Több ország bajnoki címét birtokolja, és már hatszor (!) állhatott fel Európa dobogójára, valamint Japánból is serleggel térhetett haza. Kapuvár érdemes sportolója, akit már 2 éve a MOL Tehetségprogram támogat.

Kíváló tanuló a Felsőbüki Nagy Pál Gimnáziumban, és méltó példakép a fiatalok közt. A Shinkyokushin Harcművész Szövetség Nemzetközi Edzőtáborában közel 3 órás technikai vizsgát követően, és a Magyar Válogatott magjával vívott kemény versenyküzdelmek során, kiharcolta magának az elismerést, és tanúbizonyságot tehetett arról, amire oly régóta készült.

 

Mikor vizsgázó társai megkérdezték tőle: - Bence! Te mennyit készültél a Dan vizsgára? – Ő a legtermészetesebb hangon válaszolta: - 13 évet.
A Kyokushin karatéban ha bizonyítani kell, mindig készen kell állnod, és tenned, amire „kiképeztek”.

Bence készen állt, és bizonyított. Mindaddig, míg Japánból meg nem érkezik saját fekete öve, édesapja 1993-ban megszerzett 1 danos övét viseli büszkén a derekán.

 

Felkészülését az Új Európa Alapítvány, a MOL Tehetségprogram támogatja.

n tehetsegtamogato logo

 

Megjelent: 948 alkalommal Utoljára frissítve: 2017. július 09., vasárnap 20:28

NB I. Tabella

 

 

 

 

Egy LikeKövess

KSE mérkőzés

0 Nap 0 óra 0 perc 0 mp
Következő mérkőzés
Hegyeshalmi SC  :  Kapuvári SE
Hegyeshalmi SC Kapuvári SE
--

Megyei I.o. tabella

#Csapat Pont
1 Lipót SE Pékség 40
2 LOLAND Nyúl SC 40
3 VHB Ménfőcsanak ESK 37
4 Bácsa FC SE 30
5 Jánossomorjai SE 25
6 Gönyű SE 25
7 Rajka SE 21
8 Öttevény TC 20
9 Győrszentiván SE 20
10 Kapuvári SE 19
11 Hédervári KSE 19
12 Fertőszentmiklós SE 14
13 Hegyeshalmi SC 10
14 Beled SE 8

KSE eredmény

A hónap videója

Híre van a kapuváriak számára?

  • Tel: +(36) 20/9459-416hire van Kapuvár számára?
  • Email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.