>> HírekHírekSportKüzdősportCastrumos Kickboxerek is sikeresek a karate versenyen

Castrumos Kickboxerek is sikeresek a karate versenyen

Írta:  Kategória: Küzdősport 2017. szeptember 30., szombat 20:15
Castrumos Karatésok, Kickboxerek Répcelakon Castrumos Karatésok, Kickboxerek Répcelakon

Sikerrel vetette be a Castrum a kickboxer harcosait is az V. Rakurai Karate versenyen Répcelakon. Három aranyat, négy ezüstöt és négy bronzérmet szereztek a kapuvári utánpótlás versenyzők, a répcelaki meghívásos felkészítő kyokushin karate versenyen. Sokan közülük egy teljesen új szabályrendszerben értek el sikereket, és állhattak a dobogóra.

 A szomabti V. Rakurai kupán 14 egyesülettől, közel 200 nevezés érkezett, és számos kategóriákban mérték össze a tudásukat a fiatalok. A Castrum a versenyzők mellett, 2 fiatal bíróval is részt vett, Németh Veronika és Pantelics Bence személyében. A verseny főleg a tapasztalatszerzésre volt hivatott, és ezt használták ki a Castrumosok. Utánpótlás karatésaik mellett, a Kick-Box szakosztály harcosai is képviselték magukat a versenyen.

 

Tapssal fogadták az EB és VB indulókat

Bíróként a két nemzeti válogatott versenyzőA Kata versenyt követően, az ünnepélyes bevonulón, Shihan Dr. Bogdán Olivér a Répcelaki Rakurai vezetője köszöntőjét követően tapssal üdvözölték, a novemberi U22-es Európa bajnokságra kvalifikációt szerzett versenyzőket. (Pantelics Bencét, Végerbauer Robertát a Castrumból, Ludszki Zsoltot a várpalotai Főnixből, Kovács Ádámot, és Kovács Esztert a Csornai SE versnyzőit, valamint Seregély Gyöngyit a Rakuraiból). Ezt követően virággal köszöntötték Seregély Gyöngyit, és Németh Veronikát a Castrum harcosát, akik decemberben a 3. KWU Világbajnokságon képviselhetik Magyarországot.

 

 

 

Gyermek I-es korcsoport sikerei

Virág támadVirág támadNémeth Virág, a női könnyűsúlyban 3 győztes küzdelmet követően állhatott ismét a dobogó legfelső fokára, míg testvére Németh Jankó ezúttal ezüstéremmel örvendeztette meg a családot. Szücs Hanna, és Nyikos Eszter is egy-egy ezüstérmet gyűjtött be. Utóbbi versenyző sajnos egy ficamot követően, nem tudta befejezni a döntő küzdelmét.

Élete első versenyén, Serfőző Hanga Niobé ügyesen, és harciasan követte az edzői utasításokat, és sikeresen legyőzte kategóriájának aranyérmesét, a nála 14 kg-val nehezebb Hua Ngoc Lan Nhi-t. (Itt egy furcsa eredmény született, mivel Hanga végül bronzérmet kapott.)

 

 

 

 

Kick Box harcosok  életük első versenyén remekeltek

Csonka Lili wazarit szerezCsonka Lili wazarit szerezNem csak a verseny, de a szabály rendszer is teljesen szokatlan volt a Castrumos kickboxereknek. Ennek ellenére ügyesen alkalmazkodtak a szabályokhoz, és szép eredményeket értek el. Kovács Jázmin és Kovács Réka (iker testvérek) azonos kategóriába kerülve, a dobogó harmadik fokán osztoztak, míg Fandák Ajándék a serdülő kategóriában ezüstérmet, társa Kovács Kitti pedig bronzérmet vívott ki.
Faragó Tamás ügyesen, és harciasan gyüjtögette a pontokat, melynek a nap végére aranyérem lett a jutalma!

Csonka Lili az ifjúsági kategóriában diadalmaskodott, és az EKO szabályrendszerben ügyesen szerepelve aranyérmet vívott ki. 0.kyus létére legyőzte a nála esélyesebb 6. kyus ellenfelét.

 

Faragó Tamás akcióbanFaragó Tamás akcióban

 

"- Pozitív élményekkel teli napon vagyunk túl, ahol tanítványaim nagyon ügyesen szerepeltek. Mivel csapatunk több, mint a fele élete első versenyén indult, ráadásul számukra teljesen szokatlan szabályrendszerben is győzni tudtak, számomra ez nagy boldogságot jelent. Örülök, hogy karatés versenyzőim a kickboxerek mellett ügyesen alkalmazták az edzésen gyakoroltakat, és csillogó érmekkel fogadhatták szüleik és társaik gratulációit. Az órám szerint a 7 órás verseny ideje alatt, 10 km-t tettem meg a sportcsarnokban. Ez úgy gondolom, kicsit érzékelteti, mekkora szerep hárul az edzőre egy verseny során, még akkor is, ha vannak segítői."- nyilatkozta Sensei Pantelics Péter a Castrum edzője.

 

Az V. Rakurai kupán a CastrumosokAz V. Rakurai kupán a Castrumosok

Megjelent: 1018 alkalommal Utoljára frissítve: 2017. szeptember 30., szombat 21:48

NB I. Tabella

 

 

 

 

Egy LikeKövess

KSE mérkőzés

0 Nap 0 óra 0 perc 0 mp
Következő mérkőzés
Hegyeshalmi SC  :  Kapuvári SE
Hegyeshalmi SC Kapuvári SE
--

Megyei I.o. tabella

#Csapat Pont
1 Lipót SE Pékség 40
2 LOLAND Nyúl SC 40
3 VHB Ménfőcsanak ESK 37
4 Bácsa FC SE 30
5 Jánossomorjai SE 25
6 Gönyű SE 25
7 Rajka SE 21
8 Öttevény TC 20
9 Győrszentiván SE 20
10 Kapuvári SE 19
11 Hédervári KSE 19
12 Fertőszentmiklós SE 14
13 Hegyeshalmi SC 10
14 Beled SE 8

KSE eredmény

A hónap videója

Híre van a kapuváriak számára?

  • Tel: +(36) 20/9459-416hire van Kapuvár számára?
  • Email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.