Nyomtatás

Gépek helyett, a saját testedet

Szerző 2014 március 05, 4594
Magyar Zoltán és Makai Patrik edzése Magyar Zoltán és Makai Patrik edzése

Magyar Zoltán személyi edző, és Makai Patrik jóvoltából az érdeklődők megtapasztalhatták milyen az a testedzés, amikor valaki gépek helyett, csak a saját súlyát mozgatja. Egyre népszerűbbek az úgynevezett "Fegyenc edzések", Cross Fitt, Street Workout edzések a fiatalok körében.

Ha valaki erős, izmos, vagy épp csak fitt akara lenni, de nem a felfújt izmokra hajt, akkor érdemes kicsit körülnéznie az interneten, milyen lehetőségek kínálkoznak. A You Tube tele van számtalan videóval, mely ilyen edzésmódszereket kínál.

A gond inkább az, hogyan kezdjünk neki?

- Magyar Zoltán, a Castrum SC Kapuvár fekete öves mestere, a sportot, a személyi edzősködést választotta hivatásául. Mind versenyre való felkészüléseiben, mind az egészsége megőrzése végett, keresi és használja az új lehetőségeket, hogy teste erősebb, robbanékonyabb legyen.

Jó meglátásaival, és gyakorlatsoraival akik Kapuváron a TRX és Cross Fitt edzéseket választották maguknak, már megtapasztalhatták, milyen kemény is tud lenni 50-60 perc funkcionális edzés.

 

Makai Patrik segítségével, szerda este olyan Street Workout gyakorlatokból álló edzést szerveztek az érdeklődőknek, ami korra, nemre való tekintet nélkül, jól eső fáradságot eredményezett.

Mivel a gyakorlatok során a résztvevők saját testsúlyukat használták, ezért a kitartásra volt nagy szükség.  Itt még a hölgyeknek sem kellett attól tartaniuk, hogy esetlegesen rosszul választják meg a súlyokat, az edzés során, mert mindenki méretéhez adatott súllyal dolgozott.

 

Volt húzódzkodás, fekvőtámasz, gugolás, feszítés, tartás és a végén jól eső nyújtás.


És, hogy mi előnye van annak, ha valaki elmegy egy ilyen csoportos edzésre?

- Szakember kíséri a munkádat, figyeli, és javítja a gyakorlataidat.

- Lelket önt, vagy ha kell átsegít a holtponton, mert a többiek is ugyanúgy megszenvedik a gyakorlatokat, mint Te magad.

- Már csak a büszkeség miatt sem fogod félbe hagyni 30 perc után, mert látod, hogy a többiek is csinálják.

- Egy olyan dologért közösen megküzdeni, ami végül csak a tiéd lesz, az felbecsülhetetlen!

 

Javasoljuk hát mindenkinek, mielőtt neki állna otthon kínozni magát, minden féle DVD-s feladatokkal, vegyen részt Magyar Zoltán valamelyik edzésén, és kérjen tanácsot!