2024. május 18. szombat
Erik, Alexandra, Szandra
Holnap Ivó, Milánnapja lesz.

Húsvét előtt pár héttel jelent meg a Verskergető című verses kötet, mely a 0-6 éves korosztályt célozta meg. Alkotója, Miklós Tímea, kétgyermekes édesanya, akit saját csemetéi ihletnek, és látnak el bőven témával.

A gyermekeket mindenki szereti. Fejlődésük lenyűgöző, napról napra többet tudnak a világról, készségeik, képességeik meghazudtolják életkorukat. A testi-lelki-szellemi jólét, záloga a sikeres felnőttkornak. – mondja a szerző.

A Verskergetőben 50 gyermekvers ad információt, kalauzol a járművek, élethelyzetek, és állatvilág birodalmába. A rímes alkotások nem terhelik a kicsit, könnyedén hallgatják a tartalmat, hisz tudjuk, néha elég néhány sor, és már szaladnak is tovább.

Magam is híve vagyok a játékos tanulásnak, annak, hogy a tudást csempésszük bele a hétköznapokba. –vélekedik Miklós Tímea.

 

Anyukaként fontosnak tartom a gyermekekkel eltöltött minőségi időt!

A Verskergető azoknak szülőknek, és gyermekeiknek szól, akiknek lényeges az anyanyelv helyes elsajátítása, játékos, rímes formában, illetve néhány élethelyzetre együtt szeretnének felkészülni. (beöltözni farsangkor, belépni az óvodába, orvoshoz menni)

A gyerekek kíváncsiak. Ebben a korban úgy raktározzák el ismereteiket a világról, hogy ők maguk nem tanulásként élik meg azt. A rövid versek szórakoztatnak, színt visznek egy-egy esős napba.

 

A Verskergető egy közös kaland az olvasó felnőtt, és az őket hallgató gyermekek számára. Mi is lehet jobb annál, hogy mi magunk kicsit gyermekké válhatunk, mellettünk pedig észrevétlen cseperedik az új generáció, és közben, önfeledten kapcsolhatunk ki a hétköznapok rohanásából.

Szeretettel: Miklós Tímea

Facebook - Kövess minket