2024. április 28. vasárnap
Valéria, Nimród
Holnap Péternapja lesz.

Megújult a Gartai Tagóvoda Kapuváron

Megújult a Gartai Tagóvoda Megújult a Gartai Tagóvoda

A „Király-tó Óvoda és Bölcsőde Gartai Tagóvoda korszerűsítése” című pályázat benyújtásával Kapuvár Városi Önkormányzat 98,37 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében. A felújítás keretében korszerűsítették a tagintézmény épületét. Sor került a tetőzet rendbetételére, modernizálták a csoportszobákat, akadálymentes parkolót is kialakítottak. Az őszi időszakban új, minőségi játszópark fogadta a kicsiket a megújult intézményben.  

 

Kapuvár önkormányzata számára kiemelt jelentőségű a kisgyermekek testi, lelki és szellemi fejlődéséhez szükséges feltételek magas színvonalú biztosítása. A most megvalósult projekt célja az óvodás korosztály mindennapjainak segítése, jobbá tétele volt. A Rákóczi Ferenc és a Bercsényi utca sarkán elhelyezkedő Gartai Tagóvoda korszerűsítése az ellátás színvonalában tudott javítani. Az épület külső és belső felújítása során megújult a tető, kicserélték a villamosrendszert, modernizálták a vizesblokkot, korszerűsítették a belső közlekedési felületeket. A projekt keretében 3 foglalkoztató, valamint egy tornaszoba is megújult.

Valamennyi érintett célcsoport, az óvodások, a szülők és az itt dolgozók esetében is jelentős pozitív változást hozott a projekt megvalósítása. A legérintettebb közösség az ide járó gyermekek, akiket egy megújuló intézmény várta az őszi időszakban. Érezhetően javult az óvodai ellátás színvonala. Komfortossá váltak a csoportszobák. Esztétikus, a korosztálynak megfelelő színekkel látták el a falakat. A szociális helyiségek is megújultak. Teljesen kicserélték a csaptelepeket, mosdókat, zuhanytálcákat és új WC-k kerültek a régiek helyére. A fejlesztés során nagy gondot fordítottak az energiahatékonyságra. Korszerűsítették a fűtést. A világítótestek, valamint a falikapcsolók cseréje is megtörtént. A tetőzet korszerűsítésével megszűntek az eddigi beázások. A külső, udvari foglalkozások minőségfejlesztése is megvalósult. Innentől kezdve a gyermekek változatos játéktevékenységét, mozgásigényük kielégítését új, biztonságos játszóeszközök is segítik.

megujult Gartai ovoda3

A tagóvoda szolgáltatási színvonala, komfortossága emelkedett a fejlesztés megvalósításával. Mostantól a szülők biztonságosabb és komfortosabb helyen tudják elhelyezni gyermekeiket. Az óvodások kíváncsisággal és örömmel vették birtokba a megújult intézményt. A projekt keretében megvalósult korszerűsítés nagyban segíti a kisgyermekkori nevelés hatékony fejlesztését Kapuváron. Egy korszerű, változatos játszóterekkel felszerelt óvoda várta a gyermekeket az őszi szezonban. A fejlesztés eredménye nem csak a szolgáltatást igénybe vevő szülők és gyermekeik számára jelentett újdonságot, hanem az itt dolgozók számára is komfortosabbá vált a mindennapi élet.

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósult meg. 

megujult Gartai ovoda2

Kapcsolódó elemek

Facebook - Kövess minket