2024. június 18. kedd
Arnold, Levente
Holnap Gyárfásnapja lesz.

Grúziába utaznak karatésaink

A DOL Castrumos junior csapata A DOL Castrumos junior csapata

Az elmúlt években megjárták Romániát, Azerbaidzsant, Litvániát, Lengyelországot. Mindenhol sikeresen szerepeltek a kapuvári Castrum SC karatésai. Májusban Grúziába utaznak a Kyokushin Karate Európa Bajnokságra. A legnépesebb magyar csapatként 5 fővel képviselik Kapuvárt, Tbilisziben.

 

A tavaszi felnőtt Kyokushin Karate Magyar Bajnokság, és a Diákolimpia veszprémi döntője volt kvalifikációs versenye a kapuváriaknak. Elszántan osztották az ipponokat, wazarikat a fiatalok, hogy kiérdemeljék a népes mezőnyből az EB-n való indulás lehetőségét. Németh Veronika már a felnőt Magyar Bajnokságot követően biztosította helyét az indulók közt. A Diákolimpián pedig a juniorok is szépen hozták az érmeket.

 

Az 5 fős junior csapat 6 érmet szerzett.

600 fő versenyzett, több mint 60 egyesület részvételével az egésznapos karate versenyen Veszprémben.

Pantelics Bence KATA (formagyakorlat) versenyszámban ezüstérmet, míg a junior férfi -70 kg-os kategóriában küzdelemben Diákolimpiai Bajnoki címet szerzett.

Németh Márk, Végerbauer Roberta ezüstérmekkel kvalifikálták magukat, Bán Lili pedig bronzérmével iratkozott fel az EB-n indulók névsorára. Németh Veronika ezen a versenyen a dobogó második fokára állhatott.

/A serdülő korosztályban Orbán Bence bronzérme szintén remek teljesítmény, még akkor is, ha Ő nem volt érdekelt a kontinens viadal kvalifikációjában./

 

Svájci csoki és Grúz tea

Pantelics Bence fejre támadPantelics Bence fejre támad"Az ötös fogat, már 9 EB címet birtokol (Németh Veronika 4x, Pantelics Bence 4x, Bán Lili 1x), és nagyon reméljük, hogy Grúziából sem jövünk haza üres kézzel! Április végén még részt veszünk a Swiss Openen. Ide az Emberi Erőforrások Minisztériumának "Tehetséges fiatalok nemzetközi versenyen való részvételét" támogató programjának segítségével tudunk utazni. 15 ország vesz részt ezen a versenyen, és méltó nemzetközi felkészülő állomásnak ígérkezik az Európa Bajnokság előtt.
Kemény heteknek nézünk elébe, és tudom nem lesz könnyű ez a kyokushin verseny sem. Egy biztos, kapuváriasan, a Castrumtól megszokott módon fogunk helyt állni, és mindent megteszünk, hogy büszkén jöhessünk le a tatamiról! "- mondta Pantelics Péter, az egyesület elnöke, és csapat felkészítő edzője.

 

07-EBGruzia

 


Támogatók:

 

Kiss-Mihály József - KapuVill Kft.

 FULLenergy-logokozma-logolvmetalrabakozinyomdavitalfeedkapulanmatzkoKapuvarsimonfestekmezesajandekwww ik hu

 

Facebook - Kövess minket