2024. május 16. csütörtök
Mózes, Botond
Holnap Paszkálnapja lesz.

Két Világbajnoki cím Erőemelésben

Kisváros vagyunk, mégis nagyokat alkotnak a kapuvári fiatalok! Ezúttal, az Erőemelés Világbajnokságáról tért haza két fiatal kapuvári versenyző egy-egy Világbajnoki címmel! 2018. Október 15-21 között rendezték meg a WUAP Powerlifting Világbajnokságot Szlovákiában Trnava városában. Ahol Majoros Krisztina és Szabó Zoltán is Világbajnoki címet szerzett!

 

Krisztát kérdeztük a versennyel kapcsolatban:


eroemeles-arany"- Volt összetett verseny ( erőemelés ) de lehetett külön indulni a számokban ( guggolás - felhúzás - fekvenyomás ) .
A gyereknevelés és a munka eléggé bekorlátozza hogy mikor és mennyit tudok edzeni . Ezért a munkahelyemen, Fertőszentmiklóson a Z Gym& Speedfitnessben edzem . Nagy segítség hogy a speedfitness edzéssel ( 20 perc ) az egyik edzésemet ki tudom váltani .
De persze így is sok munka van ebben az eredményben. Innen a környékről a Zolival ketten képviseltük az országot .
A versenyre meg kellett szereznünk a kvalifikációt tavasszal, így mind a ketten alaposan átgondolt és felépített rendszer szerint készültünk erre a világbajnokságra!"

"- Világbajnokság lévén mindenhonnan voltak versenyzők. Amerika , Irán , Spanyolország , Németország stb. Csak az ő nevük mögött jelentős mennyiségű szponzor szerepelt és válogatott melegítőben voltak. 
De ahogy a karate, úgy ez a sport sem élvezi az állam támogatását itthon." - (Megjegyzés: Majoros Krisztina Kyokushin karatéban Junior Európa Bajnoki bronzérmet szerzett, mikor a Castrum SC Kapuvár aktív versenyzője volt!)
Tavasszal kitűzték a reális célokat idénre. Ami nem helyezésekben volt mérhető hanem egyéni csúcsokban. Zolinak az előző versenyén /1 hónapja / sikerült az egyéni csúcs /212,5 kg / úgyhogy most Krisztán volt a sor.


eroemeles-vb"- Tudtam hogy az erőmmel nem lesz gond, fejben kell összerakni a nyomást .
A szokásos holtponton lassan de biztosan átestem. A gyakorlat érvényes.

60 kg -Új egyéni csúcs, ami pont elég is volt hogy a súlycsoportom legjobbja legyek, pedig elég fiatal vagyok még ide, hiszen 40 éves korig bárki indulhat itt aki kvalifikációt szerez. Ez az a sportág, ahol a kor (egy bizonyos pontig) inkább előny mint hátrány."

 

Vasárnap pedig a Zoli küzdött meg a világ legjobbjaival. Egy régóta elhúzódó sérülés ellenére, ugyan a józanész határait feszegetve .. de a Zolinak is sikerült a világbajnoki cím elhódítása!

"- Nem hiszem hogy volt ott , akkor nálam büszkébb ember!" - mondta Kriszta, vissza gondolva azokra a pillanatokra.


Jól sikerült a versenyidőszak lezárása !


2 új egyéni csúcs - 2 világbajnoki cím
Mindez nem sikerült volna nekik, ha nem támogatják egymást és nincsenek olyan jó barátaik és edzőtarsaik !!

 

Ezúton is gratulálunk Krisztának, és Zolinak!

Facebook - Kövess minket