2024. május 18. szombat
Erik, Alexandra, Szandra
Holnap Ivó, Milánnapja lesz.

Karate EB érmek Győrből

Az I.K.O.K.U Kyokushin Karate XII. Nyílt Európa bajnokságát szervezték Győrben, május 25-26-n. 20 ország 450 indulója vett részt a nagyszabású versenyen, ahol szombati napon 5 fővel képviselte a Castrum SC, Kapuvárt. 1 arany-, 3 ezüst- és 1 bronzéremmel tértek haza fiataljaink.

 

Hasonlóan a boxban, a Kyokushin kartéban is több Világszervezet működik, és rendezi bajnokságait. A kisebb szervezetek versenyeiket nyíltá teszik, így más szervezet sportolói is résztvehetnek bajnokságaikon. Ennek legfőbb oka, az olimpiai játékokhoz való csatlakozás, illetve az alapító nagy mester Sosai Oyama halálának immár 25 éve, így a vélt és valós örökösök is kezdenek rájönni, hogy nincs értelme a viszálykodásnak. A tatamikon majd eldől minden. Győrben az esemény nívóját fokozva, Kazahsztánból és Japánból is érkeztek versenyzők.

 

gyoriEB

 

Szombat - Utánpótlás korúak Európa Bajnoksága

Serfőző Hanga5 fővel nevezett a Castrum a fiatalok kontinensviadalára, ahol színültig telt a Győri Egyetemi Sportcsarnok. A fiatalok teljes erőbedobással hálálták meg a bizalmat, és mindent elkövettek a győzelemért.

Serfőző Zalán és Németh Virág a Gyermek (Kids) kategóriában szerzett ezüstérmet, míg Németh János a serdülő (Cadets) kategóriában állhatott fel a dobogó 2. fokára.

Serfőző Hanga a serdülő női kategóriában előbb KATA versenyszámban igyekezett a dobogóra jutni, de rögtön az első körben búcsúznia kellett a későbbi Európa bajnoktól. A küzdelemben viszont már nem talált legyőzőre, és büszkén mosolygott a nap végén a dobogó tetején hallgatva a Magyar Himnuszt, aranyéremmel a nyakában.

Csonka Lili előző héten Berlinben a 2. KWU Junior Európa bajnokságon épp, hogy lemaradt a dobogóról. Most azonban kazah, svéd és lengyel ellenfelekkel harcolva wazarikkal vívta ki magának a Junior női -65 kg-os kategória EB bronzérmét.

 

CsonkaLili-fejre rug

 

Pantelics Bence vasárnap, első felnőtt nemzetközi KATA versenyszámában indulva a 7. helyen végzett.

 

A felnőtt férfi KATA versenyzők

 

„- Az I.K.O.K.U Világszervezet nyílt kontinens viadalán vettünk részt Győrben, ahol elég ütőképes csapattal sikerült megjelennünk. Míg az utánpótláskorú versenyzőinknél a nemzetközi szereplésre való bevezetés volt a cél, addig Bencénél a Shinkyokushin Karate prágai EB-jére adódott remek felkészülési lehetőségünk. Különösen örültem, hogy Győrben versenyezhettünk, mert fiataljaink a sok külföldi ellenfél ellenére, otthon érezhették magukat. Tetszett a hozzáállásuk, és az elszántságuk, melynek eredménye az 1 arany-, 3 ezüst- és 1 bronzérem lett a nap végére! Köszönjük Támogatóinknak a segítséget, hogy fiataljaink egyre több nemzetközi versenyen bizonyíthatják rátermettségüket. Ráadásul, eredménnyel!” – értékelte Sensei Pantelics Péter Castrumosok szereplését.

 

A Kapuvári SE Kyokushin Karate szakosztályából a csornai Kovács Ádám és testvére Kovács Eszter indultak a vasárnapi felnőtt küzdelmekben, ahol Ádám a -80 kg-os kategóriában ezüstérmet szerzett, míg Eszter a női kategóriában 4. helyezést ért el.

kovacsadam

 

Facebook - Kövess minket