2024. május 12. vasárnap
Pongrác, Gyöngy
Holnap Szervác, Imola, Imeldanapja lesz.

Ketten a svájci Európa Bajnokságon

2013-ban két Castrumos harcosnak sikerült kiérdemelnie, hogy képviselje Kapuvárt, és magyar válogatott színeiben megmérettessen európa legjobb junior karatésai közt. Fábián Márk, és Barzsó Rebeka utaztak május 30-án Luzerne-be, hogy június 1-én tatamira lépjenek a Shinkyokushin Európa Bajnokságon.

Márk tavaly bronzérmet szerzett, és idén ezen a pozíción kellett volna javítania. Súlycsoportjának 7. küzdelme volt az övé, a litván Andrius Luderis ellen.
A két perces küzdőidő pont nélkül zárult, és a két harcos egyforma teljesítményt mutatott, így a magyar szurkoló tábor, a hosszabbításra várt. Ám a bírók a litván fiút hozták ki győztesnek, így Márknak véget ért a svájci küzdelemek sora.

A küzdelem megtekintéseyoutube-logo

A bírók az Európa Bajnokság első napján nagyon ritka esetben adnak hosszabbításra lehetőséget. Igyekeznek minél előbb döntést hozni. Valószínűleg ebben az esetben is ez történt, és a litván fiú szélesebb körű technikai repertoárt sorakoztatott fel, ezzel maga mellé állította a bírákat még akkor is, ha ezek a technikák hatástalanok voltak.

Barzsó Rebeka első küzdelmét a bolgár Ausryne Mazulyte ellen vívta. Őt legyőzve a pihent Anke Spitaels várta Romániából. Rebekának a második küzdelemben már nem sikerült győznie, így súlycsoportjának legjobb 8 versenyzője közé verekedte be magát.

A válogatott edzők így nyilatkoztak a két Castrumos harcos küzdelmeiről:

"Barzsó Rebeka (Castrum) két küzdelmet követően a nyolcban végzett. Fábián Márk (Castrum) nagyon harcos volt ismét, és csodálkozva láttuk, hogy egy döntetlen küzdelmet követően, vesztesnek hirdették ki. Gratulálunk nekik, sokat dolgoztak a felkészülés alatt, reméljük lesz még lehetőségünk a felnőtt válogatottban is együtt dolgozni ezekkel a kiváló fiatalokkal és edzőikkel!"


Junior harcosok a Shinkyokushin Európa Bajnokságon

Facebook - Kövess minket