2024. május 4. szombat
Mónika, Flórián
Holnap Györgyi, Irénnapja lesz.

Döntetlen Győrszemere ellen

Jó iramú, küzdelmes mérkőzésen 3 alapemberét nélkülöző csapatunk teljesen megérdemelten tartott otthon 1 pontot az éllovas Győrszemere ellen.

Kapuvári SE - Győrszemere 1-1 (1-0)
v: Radasics

KSE: Tüske - Kovács M., Németh B., Müller, Somogyi, Péter, Horváth A., Nicsenko, Szabó Á., Varga II B., Varga I B. vezetőedző: Varga József

Győrszemere: Takács - Töltősi, Baracskai, Fajkusz, Schauer, Kalcsó, Lappints (Klement), Pápai, Horváth B., Nyitrai, Germán játékos-edző: Germán Ferenc

gólszerzők: Szabó Á. 16' illetve Nyitrai 58'

Nem a legjobb előjelekkel kezdődött kapuvári szempontból a találkozó, hiszen Licskai eltiltása és Kleizer sérülése mellett Szabó Péter sem tudta vállalni a játékot. Ennek ellenére az első helyzet a Kapuvár előtt adódott, Varga I B. került a védők mögé a bal oldalon lapos beadása kissé Nicsenko mögé ment, aki őrzője szorításában a kapu mellé tudott csak lőni. Nem sokat késett a válasz sem Germán kapott jó indítást, ám a jó ütembe kimozduló Tüske mellett nem tudta elpöckölni a labdát. Negyedóra játék után előnybe került csapatunk: Nicsenko húzott el a jobb szélen, laposan középre lőtte a labdát, amit Szabó Á. egy igazítás után a jobb alsó sarokba helyezett. 1-0. A gól után állandósult a vendégek mezőnyfölénye, de komolyabb helyzetet nem sikerült kidolgozniuk a szervezetten játszó Kapuvár ellen.

A második félidőben sem változott a játék képe, a Győrszemere birtokolta többet a labdát, s az 58. percben kihasználták a hazaiak védelmi megingását, Töltősi ötös sarkáról középre lőtte a labdát, a hosszú oldalon érkező Nyitrai pedig becsúszva továbbított a kapuba. 1-1. Nem sokkal a gól után Horváth A. éles szöglete centikkel suhant el az érkezők előtt. A 70. percben gyönyörű kapuvári kontra futott végig a pályán, legvégül Nicsenko passzolt Kovács elé, aki 7 méterről a rövid alsót választotta, ám Takács nagy bravúrral hárított. Óriási helyzet volt.

Ezután a Szemere percei következtek előbb Germán tekert egy lecsorgót a felső lécre 14 méterről, majd Nyitrai 18 méteres bombáját Tüske ujjheggyel tolta a felső kapufára. A 82. percben Horváth B. lőtt félfordulatból a 16-os vonaláról, a bal felső sarokba tartó labdát Tüske a levegőben úszva ütötte szögletre. A 85. percben a Kapuvár is közel járt a győztes gól megszerzéséhez: Szabó Á. ívelt középre jobbról, mindenki elvétette a játékszert, ami így a dermedten álló kapus mellett a kapufáról vágódott vissza a mezőnybe, az érkező Müller lapos lövésébe pedig önfeláldozóan belevetődtek. Az utolsó helyzet is a Kapuvár előtt adódott, Nicsenko ugratta ki Kovácsot a jobb oldalon, lapos centerezést a hosszú oldalon érkező Varga II B. becsúszva nem tudta a kapu felé irányítani.

Összességében a kapuvári csapat minden dicséretet megérdemel, mert lelkes, szervezett futballjával teljes mértékben rászolgált a döntetlenre, sőt a nagyobb helyzetek egyértelműen a Kapuvár előtt adódtak, így csapatunk nem lehet maradéktalanul elégedett az 1 ponttal. Tavaszi 5 döntetlenje közül egyik mérkőzésen sem lehet azt mondani, hogy a Kapuvár nem állt közel a győzelemhez, s bizony ezek az elhullajtott pontok sokat számíthatnak a végelszámolásnál. 7 forduló maradt hátra a szezonból és a mérkőzések képei alapján, ha sikerül azt hoznia a Kapuvárnak a papíron verhető ellenfelek ellen, mint amit tudott az élcsapatokkal szemben, akkor még mindig jó esélye van bennmaradni. De ahhoz húzni kell a mérkőzéseket.

 

Olvassa és Lájkolja a KSE Facebook oldalát!


Facebook - Kövess minket