2024. május 4. szombat
Mónika, Flórián
Holnap Györgyi, Irénnapja lesz.

Sikeres kapuvári karatésok

XV. Nemzetközi J&S Speed kupán vettek részt a kapuvári karatésok Tarjánban a hétvégén. A Castrum 12 versenyzője mellett 400 fő feletti  nevezés érkezett, a Shinkyokushin On-line rendszerére. A kapuváriak számára népszerű bajnokságon szép eredmények kerekedtek, a nap végére.

A hat küzdőpáston folyó küzdelem sorozatot Pantelics Bence formagyakorlat versenyével indították a Castrumosok. A fiatal barna öves annyira izgult, hogy - miként fog majd sérült kezeivel küzdeni, - elvétette a gyakorlatot.

A Gyermek I-II-es korcsoportban szokás szerint népes mezőny gyűlt össze.

Németh Raul, és Dezamics Bence külön-külön ágról indultak a dobogó csúcsa felé, és majdnem sikerült egy Castrumos döntőt a végére lejátszaniuk.
Bence döntőbe jutásért folyó küzdelemében, mindössze egy ponttal maradt le nagykőrösi ellenfelétől, akit Raul végül ügyesen maga mögé szorított a dobogón.

Castrumosok szépen sorbanNagy volt a Dezamics család öröme, hiszen Máté fiúk pedig a Gyermek II. korcsoport +55 kg-os kategóriájában, 3 győztes küzdelem után emelhette mosolyogva magasba a kiérdemelt kupát.

 

Az ifjúsági lányok is szépen szerepeltek. Bán Lili ezüstérmet szerzett, egy testpajzson keresztül kivitelezett KO technikáját követően, míg Végerbauer Roberta 4 győztes küzdelmet vívott az aranyérméért. Roberta állóképessége messze az elvártaktól volt, de technikás küzdelmével szépen ellensúlyozta ezen hiányát, és nagykőrösi ellenfelét is az utolsó mp-ben sikerült fejbe rúgnia.

 

Pantelics Bence, sérült kezekkel állt fel küzdeni, így ütőerejére nem igazán mert hagyatkozni. Állóképessége, és szíve viszont a helyén volt, és előbb szlovák ellenfelét bírta 4 perces menekülésre, majd az "előnyerő" pihenten érkező várpalotai karatést is 4 percen keresztül irányította, majd leütötte bordára.
A döntőben a siófoki favorit ellen nem sikerült győznie, de boldogan jegelte kezeit a nap végén, nyakában a bronzérmével.

 

A Castrum többi versenyzője sajnos ezen a napon nem jutottak el a dobogóig, de igyekezetük, és akarásuk mindenképp dicséretre méltó.
Az egyesület mérlege: 3 arany-, és 3 bronzérem.

 

Gy.I.ffi 36kg
I. Németh Raul CastrumNémeth Raul és Dezamics Bence a dobogón
II. Khirer Alex HKN
III. Gedei Bence Zoltán Yakuzák Se
III. Dezamics Bence Castrum

 

Gy.II.ffi +55kg
I. Dezamics Máté Castrum
II. Virág Dániel Marcali KK
III. Lajka Bence Bendiák Do

 

Ifj.ffi 65kg
I. Hegedus Bendegúz Siófok KSE
II. Böcskei Mátyás Nagy Sándor dojo
III. Pantelics Bence Castrum
III. Kelemen Balázs Renmei se

Ifj.női 55kg
I. Mezo Lili Yakuzák Se
II. Berencsi Tímea KKDOSC
III. Bán Lili Castrum

Ifj.női+60kg
I. Végerbauer Roberta Castrum
II. Tajti Bianka HKN
III. Tóth Csenge HKN

 

Ne restellje senki, LIKE-olja bátran a Castrum Facebook oldalát, mert talán ma még nem, de holnap valamelyik Castrumos szakosztályban sportoló családtagjáért fog majd Ő is izgulni, tapsolni!  Castrum Like >>

Facebook - Kövess minket