2024. május 4. szombat
Mónika, Flórián
Holnap Györgyi, Irénnapja lesz.

Bent maradt a Kapuvár a Megyei I-ben

Épphogy csak a vonal fölött végzett a Kapuvár a Megyei I. o. tabelláján. Büszkék nem lehetünk, de örülni szabad, mert a 2014/15-ös szezont nem az alsóbb osztályban kezdjük. Lébény - Kapuvár 2-2 (1-1)


Lébény, 400 néző. V.: Radasics.

Lébény: Szabados – Kovács K. (Élő), Nagy Sz., Sallai, Erdélyi, Németh D., Czeitler, Sárközi, Nemes (Bencze), Tóbiás (Kollár), Lanczendorfen. Edző: Császár Béla.

Kapuvár: Tüske – Kovács M., Licskai, Müller, Németh B., Horváth A., Péter, Kleizer, Szabó Á. (Somogyi), Nicsenko, Varga B. Edző: Varga József.
Gsz.: Lanzendorfen, Czeitler, ill. Müller (2)

Borzalmasan kezdődött a mérkőzés a Kapuvár számára. A 4. percben Lanzendorfen egy csel utál 18 méterről ballal a jobb felső sarokba tekert. 1-0. Ezt követően az első félidőben felbillent a pálya, a Kapuvár kapuja elé szegezte a hazai együttest, akik 10 emberrel védekeztek, így a KSE igazán komoly helyzetet nem tudott kialakítani. A 20. percben azonban egy ártalmatlan szituációban Sallai kézzel beleütött a labdába a 16-oson belül, amiért a játékvezető büntetőt ítélt. A labda mögé Szabó Á. állt, ám gyengén helyezett lövését védte Szabados. Nem sokkal később Kleizer szögletét Müller a rosszul kimozduló kapus mellett a léc alá fejelte. 1-1. A szünet előtt nem sokkal egy támadáson belül háromszor is gólt szerezhetett volna a Lébény, de Tüske minden alkalommal a helyén volt.

A második játékrészben továbbra is a Kapuvár támadott, ám átütőerő nem volt a vendégek játékban, rengeteg technikai hibát vétett csapatunk, amiből a jól kontrázó vendégek jó néhány helyzetet kialakítottak és hagytak is ki. A 82. percben Kleizer lépett ki ziccerben, lövése a kivetődő Szabadosban akadt el. A 85. percben Sárközi került ziccerbe, a lébényi támadó az ötös sarkáról önzetlenül Czeitler elé játszott, aki az üres kapuba helyezett. 2-1. A hosszabbításban Varga I B. fordult le védőjéről, aki lerántotta a kapuvári csatárt a büntetőterületen belül. Ezúttal Müller állt a labda mögé és nem hibázott, a jobb alsó sarokba lőtte a labdát. 2-2.

Összességében ellentétes félidőket láthatott a néző közönség, az első félidőben a Kapuvár dominált, míg a második játékrész a Lébényé volt, így reális a döntetlen.

Ezzel a döntetlennel csapatunk nem tudta biztosítani bennmaradását és a lefújást követően izgulnia kellett, hogy a többi pályán milyen eredmények születtek. Szerencsére a DAC legyőzte a Gönyüt, míg a Csorna a Bősárkány otthonában nyert, így csapatunk bennmaradt a Megyei I. osztályban.

Mindezt tette úgy, hogy 6 ponttal kezdte a tavaszt és a 20. forduló után 9 ponttal, 8 egységgel volt lemaradva a bennmaradást érő pozícióktól. Varga József vezette Kapuvár minden dicséretet megérdemel, hiszen egy pillanatra sem adta fel a harcot, riválisai ellen remek eredményeket tudott felmutatni és az élcsapatok ellen szerzett bravúr pontok is nagyban hozzájárultak a bennmaradáshoz.

Köszönet illeti azokat a játékosokat és Bencsics Tamás edzőt is természetesen, akik az őszi szezonban egyeltalán lehetőséget adtak arra, hogy a Kapuvár elinduljon a Megyei I. osztályban és bárcsak 6 ponttal is, de hozzájárultak a bennmaradáshoz.

Ezenkívül meg kell köszönnünk Csermelyi Imre által vezetett ifjúsági csapatnak, hogy szerény létszámuk ellenére minden mérkőzésen kiálltak és tisztesen helytálltak.

S nem utolsó sorban hatalmas köszönet jár a kapuvári publikumnak és vezetőknek, akik a legnehezebb időkben is a csapat mellett álltak, és nélkülük csapatunk nem érhette volna el azt a bravúrt, hogy szinte a reménytelenségből meghosszabbítsa Megyei I. osztályú tagságát.

Ugyanis 30 forduló után a Kapuvári SE a vonal felett a 13. helyen fejezte be a szezont.

A tavaszi csapat tagjai: Tüske Adrián, Kopp András (kapusok), Kovács Máté, Bársony Balázs, Licskai László, Müller Norbert, Németh Benjámin, Somogyi Martin, Szabó Péter, Péter Dániel, Horváth Attila, Markó Norbert, Igor Nicsenko, Kleizer Csaba, Szabó Áron, Varga II Bence (Dudu), Varga I Bence. Vezetőedző: Varga József, masszőr: Végh Zoltán, technikai vezető: Varga József.

Gratulálunk! Hajrá Kapuvár!

Facebook - Kövess minket