2024. április 29. hétfő
Péter
Holnap Katalin, Kitti, Katanapja lesz.

A hétvégi megei rangadón városunk labdarúgói 4-1-re győztek a lébényi csapat ellen. Ezzel a győzelemmel újabb előrelépést könyvelhetünk el a tabellán.

KSE - Lébény 4-1 Gundinger Tamás

Kapuvár - Lébény 4-1 (2-1)
v.: Baán

KSE: Tüske - Kiss Á., Licskai, Müller, Kovács M., Péter D., Varga T., Nicsenko, Molnár G., Szabó P. (Somogyi), Varga B. (Németh B.) vezetőedző: Varga József

Lébény: Szabados - Kopf, Sallai, Czeitler, Alasztics, Föglein, Nemes (Erdélyi), Németh D., Hécz, Kertész (Tóth B.), Sárközi (Frank) vezetőedző: Horváth Tamás

gólszerzők: Szabó P. 24. perc, Nicsenko 37., 47., 86. perc illetve Alasztics 13. perc

Az első félidő...


Rögtön a 3. percben óriási lehetőséget hagyott ki a Kapuvár: Szabó P. szép cselek után az alapvonalról gurított vissza, az érkező Molnár G. 10 méteres gólba tartó lövése egy védő hátáról éppencsak a kapu mellé vágódott. A 13. percben Alasztics kapott jó indítást a bal szélen, majd egy cselt követően Licskai szorításában elesett. Mindezért a játékvezető kissé jó indulatúan büntetőt ítélt, amit a sértett higgadtan értékesített. 0-1. A 18. percben Molnár G. szélről középre lőtt lapos szabadrúgása elsurrant a lábak között, ám Szabados résen volt és oldalra ütötte a labdát. A 24. percben egy röviden kifejelt hazai szögletet Kiss Á. gyűjtött be, majd lágyan a hosszú oldalon mélységből induló Szabó P. elé emelt, aki egy átvétel után az ötös sarkáról a hosszú sarokba lőtt. 1-1. Nem sokkal később Czeitler emelt Alasztics elé, aki két összezáró védő közreműködésével elesett, ám ezúttal nem kapott büntetőt, pedig ez inkább tűnt annak, mint a korábbi szituáció. A 30. percben egy lecsorgó labda Nemes elé került, aki 8 méterről a kapujából bátran kivetődő Tüskébe lőtt. A 37. percben Kovács M. szabadított fel a kaputól 10 méterre, s ezzel tulajdonképpen gólpasszt adott, ugyanis a felező vonalnál Nicsenko eltolta a labdát Kopf mellett, majd megnyert még egy párharcot, végül pedig elhúzta a labdát a kapus mellett és az üres kapuba helyezett. 2-1. A 44. percben remek kapuvári kontra végén Varga T. szolgálta ki az üres területre bemozgó Szabó P.-t, aki középről egy védő szorításában a kapufát találta el.


A második félidőben

... álomszerűen kezdett a Kapuvár. Rögtön a kezdés után Molnár G.-t szerelték elég véleményesen a 16-oson belül, a vendégek nem tudtak felszabadítani, így Szabó P. ívelt középre balról, amit Kopf fejelt a magasba, s végül a tisztázni igyekvő Németh D. vétlenül ugyan, de kézzel beleütött a labdába, amiért büntetőt ítélt a játékvezető. Nicsenko állt a labda mögé és a bal sarokba helyezett. 3-1. Az 52. percben Molnár G. ügyesen centerezett középre jobbról, az érkező Varga B. 5 méterről a vetődő Szabadost találta el. A 65. percben Molnár G. távoli lövését röviden ütötte oldalra Szabados, Nicsenko visszakanalazta a labdát az alapvonalról, ám Szabados újfent mentett. A 76. percben Varga B. forgolódott a jobb szélen, csúnyán becsapta Fögleint, aki a büntetőterületen belül felvágta a kapuvári támadót. Újabb 11-es, amit a sértett a felső kapufára vágott. A 86. percben Molnár G. indította Nicsenkot, aki a kilépő kapus felett elegánsan emelt a kapuba. 4-1. A 90. percben Alasztics adódott nagy lehetőség, ám az oldalhálóba emelt. A túl oldalon Nicsenko majdnem megrúgta a negyedik gólját, ám 20 méteres bombája a felső kapufát érintve hagyta el a játékteret.

A Kapuvár motivált, harcos futballjával szemben nem volt ellenszere a Lébénynek. Csapatunk a játék minden elemében felülmúlta ellenfelét, 90 percig megállás nélkül zakatolt, és gyors, kombinatív játékának köszönhetően ilyen arányban is megérdemelten nyerte meg a mérkőzést, s ezzel a tabellán megelőzte a lébényi együttest.

Facebook - Kövess minket