2024. május 18. szombat
Erik, Alexandra, Szandra
Holnap Ivó, Milánnapja lesz.

Az országos versenyen is dübörög a Castrum

Castrumos csapat Castrumos csapat

A Castrum SC Kapuvár utánpótlás versenyzői Tatán, a XXI. J&S Speed Kupa Országos Kyokushin Karate Bajnokságon szerepeltek, és hozták az érmeket városunkba. Sensei Pantelics Péter bevetette a legfiatalabb versenyzőit is. Ezúttal 2 arany-, 1 ezüst- és 1 bronzérem lett a kapuvári karatésok eredménye.

Három ország (Szlovákia, Horvát-, és Magyarország) 41 klubjának 465 nevezője 5 küzdőtéren harcoltak a bajnoki címekért. A 8 fős Castrumos versenyzői gárda remek csapatmunkában dolgozott. A tapasztalt, most már több Európa Bajnoki címmel rendelkező junior versenyzők nem feledték milyen volt, mikor ők voltak kezdő Gyerek-I-es harcos palánták. Folyamatosan segítették a fiatalokat, és igyekezték oldani azok izgulását. Kisebb-nagyobb sikerrel.

 

Gyermek I-ben Virág bronzérmet szerzett

 

virag-harcbaindulA Castrum SC legfiatalabb versenyzője Németh Virág még csak 8 éves, de már kiérdemelte első országos bronzérmét teljesítményével! Az elődöntőben volt némi pontelszámolás, a Castrumos versenyző hátrányára, de igaziból nem is az érmek csillogása, mind inkább a minél többszöri tatamira lépés volt a célja ennek a napnak.

Szücs Hanna, Nyikos Eszter és Németh Jankó derekasan helytálltak, de ahhoz, hogy dobogóra léphessenek, előbb saját magukat kell legyőzniük. Izgulásuk, ólomsúlyként tartotta vissza őket remek formájuktó.

 

Dupla copfos bajnokok

 

Hoffer András a serdülő csoportban nem igazán a pontszerzésre törekedett. Ő inkább a folyamatos küzdelmet szerette volna felvállalni, amit ez a szabályrendszer mág kevésbé támogat. Ennek ellenére harciassága további sikereinek alapját képezi a Castrum utánpótlásában.

 

Castrumos junior hölgyek előtt nem lehet megállni

 

A küzdelmek során a junior női versenyzők szépen osztották a wazarikat, ipponokat. Bán Lili a női könnyűsúlyban, míg Végerbauer Roberta a női nehézsúlyban állhatott a dobogó legmagasabb fokára.

Bán Lili fejre támad


Pantelics Bence ezúttal a junior férfi KATA versenyt kihasználva készül a nyári danvizsgájára, ahol ezüstérmével bizonyította remek technikai felkészülését.

Pantelics Bence - Junior Kata ezüstérmes

 

-          Jó volt látni a legfiatalabb versenyzőinket is az országos mezőnyben harcolni. Virág ügyesen kamatoztatta a tanultakat, míg a többieknek le kell győzniük az izgulást, ha dobogóra szeretnének állni. Hamarosan ez is sikerülni fog! Ebben nagy segítségemre vannak Európa bajnok versenyzőim, akik nagy gonddal figyelnek kisebb társaikra. Büszke vagyok minden Castrumos harcosra. Junior Erópa Bajnok hölgyeim konkrét feladatot kaptak, és a versenyhelyzetben is sikeresen alkalmazták az itthon gyakorolt új kombinációkat! – mondta Sensei Pantelics Péter a Castrum edzője

 

A Castrumban még nincs vége a versenyidőszaknak! Június és július is nemzetközi kihívásokkal várja az élversenyzőket!

 

2017. július 1-2-án Németh Veronika a 6. Súlycsoportos Világbajnokságon Kazahsztánban, Európa Válogatottként képviseli a Rábaközt a világ legjobb 32 női karatésa közt!
Erről hamarosan bővebben is hírt adunk!

 

A Castrum SC Kapuvár elnöksége, köszöni támogatóiknak, hogy ezen a nívós országos versenyen is segítették a csapatot!

zaszlo2017

Facebook - Kövess minket