2024. május 18. szombat
Erik, Alexandra, Szandra
Holnap Ivó, Milánnapja lesz.

3 bronz és 3 kvóta a Karate Magyar bajnokságon

AIR - Lili AIR - Lili

Pénteken rendezték meg Répcelakon az MKSZ Felnőtt Knock Down Kyokushin Karate Magyar Bajnokságot, ahol több hazai karate szervezet is delegálta versenyzőit. A felnőtt versenyzői létszám jóval elmarad egy gyermek karate verseny részvételi létszámától, ennek ellenére sok remek küzdelemnek lehettek tanúi a látogatók. A Castrumosok 3 bronzérmet és 3 indulási jogot szereztek az idei lengyelországi Shinkyokushin Karate Európa Bajnokságra.

 

A rendezvény színvonalát emelte a soproni dr. Szepesi Csenge Világ- és Európa bajnok részvétele is, aki 7 hónapos kisfiával ezúttal díszvendégként vett részt a Felnőtt Magyar Bajnokságon!

 

Szepesi Csenge Világ és Európa bajnok

 

A kapuvári Castrum SC kezdetben 4 fővel nevezett a Magyar Bajnokságra, de  a váratlanul lebetegedett -55 kg-os Németh Veronika nem tudott részt venni a versenyen. (Ő korábbi eredményeivel, mint Európa Válogatott kerettag ettől függetlenül is részvételi joggal bír a májusban megrendezésre kerülő kontinens viadalon.)

A junior korcsoportból előlépő Bán Lili a -60 kg -os női kategóriában rengeteg kellemetlen pillanatot okozott az őt dobogón megelőző idősebb társainak. A csapat csak "A Tank"-ként becézett fiatal versenyző teljesítményében most sem csalódott. A kategória favoritjait 9-9 percen keresztül űzte és ostromolta, miközben egy lépést sem tett hátrafele. Az, hogy a bírók valami érthetetlen döntést hoztak, cseppet sem értékeli alul a Castrumos versenyző teljesítményét. A veszkényi sportoló egyenlőre még csak bronzéremmel büszkélkedhet, de hamarosan nagyobb eredményre is számíthatunk tőle. Szondi Anikó a -65 kg-osok közt, míg Végerbauer Roberta az abszolút kategóriában állhatott fel a dobogó harmadik fokára.

 

castrumosok

 

„- Veronika EB indulási joga mellé még két kvóttát szereztük a két hónap múlva - pont a szóbeli érettségik idejére eső -, Shinkyokusin Európa bajnokságra. Hogy ebből, mennyit fogunk felhasználni, még a versenyzőkkel való felkészülési program egyeztetését követően tudunk majd csak nyilatkozni. Az biztos, hogy csak úgy fogunk a nemzetközi vonalba lépni, ha sportolóink az ilyen szinten elvárt munkát is vállalják.”- mondta Sensei Pantelics Péter a Castrum SC elnöke.

 

Facebook - Kövess minket