2024. május 18. szombat
Erik, Alexandra, Szandra
Holnap Ivó, Milánnapja lesz.

Veszprémben a Diákolimpián küzdött a Castrum

Vidám Castrumosok Vidám Castrumosok

11 fős csapattal indult a Castrum az idei Kyokushin Karate Diákolimpián. Egy arany-, és két ezüstéremmel tértek haza a kapuvári karatékák Veszprémből az arénából. A fiatal Németh Virág, második Diákolimpia döntőjén már a dobogón állhatott.

 

59 klub 569 versenyzője nevezett, és indult a 2017/18-as tanév Diákolimpia döntőjén Veszprémben. Az indulók létszáma azt jelezte, hogy minden súly-, és korcsoportban jelentős számú versenyzőre lehetett számítani.

A kapuvári Castrum 2. vonalának versenyzői közül sokan idén váltották ki első versenyzői licenszüket, és Németh Virágot leszámítva, még sosem indultak ekkora versenyen. Ennek ellenére a csapat nagyon harciasan dolgozott, és sokszor hajszál híjján maradtak csak le a dobogóról.
Végerbauer Roberta utolsó Diákolimpiai szereplését aranyéremmel, míg Bán Lili ezüstéremmel zárta le.

 

castrumDOL2

 

- Sokan meglepődtek, miért ünnepel az edző, mikor a versenyzője épp vereséget szenvedett. Erről kérdeztük Sensei Pantelics Pétert:

 

- DOL-VVSzámunkra ezek a küzdelmek nem vereségek voltak, hanem bizony győzelmek! A Castrum padlása tele van érmekkel, kupákkal. Ezen a DOL döntőn az volt a cél, hogy ezek a fiatal versenyzők először önmagukat győzzék le, és megmutassák a küzdelmeik során azokat, amiket gyakoroltak. Most nem álltam le vitatkozni a bírókkal sem, hogy miért nem ippont ítéltek Nyikos Eszti két gyönyörű fejrúgására, holott kétszer is kijárt volna neki. Csak örültem annak, ahogy az a kislány felülkerekedett önmagán, és ellenfele még ha győzött is, láthatóan megviselte őt Eszti rúgó ereje.

Fandák Ajándék is legnagyobb mumusát, Önmagát győzte le mikor a nála magasabb övfokozatú versenyzőktől gyűjtötte be a pontokat, és a győzelmet.

Szalai Kitti hajszál híján maradt le a dobogóról, míg Csonka Lili-t is egy apró "figyelmetlenség" hozta hátrányba. Szücs Hanna, Bacsó Marci, Serfőző Zalán, Kovács Kitti is sokat lépett előre, még akkor is, ha ezen a hétvégén nem állhattak dobogóra.

 

- Sok klubban csak a sikeres gyerekeket emelik ki. Miért van ez máshogy a Castrumban?

 

DOL-gyozelem- Nálunk ugyanúgy fontos az a fiatal is, aki nem versenyez, vagy épp nem olyan sikeres. Ennek a csapatnak mindenki hasznos, és teljesértékű tagja lehet, ha dolgozik érte.
A siker felé vezető úton elég sok akadály van. Ahhoz, hogy valaki elérje a célját, mindenen túl kell jutni. Ez olyan, mint egy számítógépes játék, csak épp ez a való élet. Ezeknek a fiatal versenyzőknek most az első pályán kellett túl jutniuk, önmagukat kellett legyőzniük. Aztán jöhet majd a következő.

A Castrum egy remek kis közösség. Küzdősporttal, versenyekkel, edzőtáborokkal. De emellett kőkemény biliárd, csocsó, darts és 'Fekvőtámasz Póker' partik zajlanak.

A fiatalok szeretnek itt, és előbb - utóbb a jó példa ragadós lesz. Az első vonal nemzetközi sikerei húzzák a 2. és 3. vonalat is.

Valakinek az aranyérem a siker, valakinek pedig az, hogy kapaszkodás nélkül fel tudjon menni a lépcsőn! Nálunk az utóbbi is bajnok!

- nyilatkozta Sensei Pantelics Péter edző.

Facebook - Kövess minket