2024. május 13. hétfő
Szervác, Imola, Imelda
Holnap Bonifácnapja lesz.

I.Griff Patent kupa Castrumos bajnokai

Indulók Indulók
A márciusi havazás miatt elmaradt I. Griff Patent Kupa Gyermeknap hétvégéjén lett megrendezve Pápán. A versenyen 117 karatés közt 29 Castrumos harcos indult. A legfiatalabb előkészítő csoport ugyanúgy megmérettette magát, minnd a tapsztalt ifi-, serdülő korosztály. 15 arany-, 4 ezüst-, 10 bronzérem és egy vidám gyereknapi fürdőzés zárta a napot.

 

 Az utánpótlás korúak legfiatalabbjai első versenyükön mérettették meg magukat. A súly-,kor- és tapasztalat alapján kialakított csoportokban a fiatal karatékák egyenlő képességű társaikkal mérkőzhettek meg. A pár könnycsepp ami legördült, az nem a fizikai fájdalom, hanem inkább az elkeseredésnek szólt, ha valami épp nem úgy sikeredett.

A családias hangulatú versenyen 9 dunántúli Shinkyokushin karate klub mérte össze magát két küzdőpáston.
A legfiatalabbak teljes védőfelszerelésben (testpajzs, altest-, ököl-, sípcsont- és fejvédő) küzdöttek, míg az ifik szerényebb protektorokat használva ízelítőt adtak a nézőknek, hogy miért ERŐ KARATÉNAK hívják a Kyokushint.

Az előkészítő csapatból voltak, akik hamar elkapták a fonalat, és sorra gyűjtötték a pontokat. Néhányunknak viszont a helyzet, a felszerelés, az "izgalom koktél" összetétele nem igazán hozta még ki kapuvári formájukat.

 

A tapasztalt versenyzők egy országos versenynél nyugodtabb környezetben próbálhatták beépíteni tanult technikáikat, amit Jerkó Dominik, Szalai Sámuel, Zsoldos Patrik, Orbán Bence klasszul kiviteleztek.

A tapasztalt serdülő csapat a korábbi II. osztályú szabályrendszerben (Testpajzs nélkül, sípcsont-, altest- és fejvédő használatával Ippon (1 pont) -ig menő két perces küzdelemben, ahol a bírók a tiszta, szabályos fejrúgásokat, valamint a test KO-t értékelik Wazari (félpont)-val, illetve Ipponnal.) Mind a fiúk, mind a lányok derekasan helyt álltak. A barátság egyedül a Végerbauer Roberta - Németh Veronika küzdelemben volt érezhető, ahol a két lány inkább egy Kyokushin bemutató küzdelmet produkált, maximálisan vigyázva a másikra. A hosszabbítással kiegészített küzdelemben végül az 50 kg-os Németh Veronikát látták jobbnak a bírák.

 

Veronika, a nála 10 -15 kg-val nehezebb ellenfelekkel is állta a sarat, és győzedelmeskedett gyors fejrúgásaival. A puszataszbolcsi Horváth Ramónát viszont egy olyan szögből, teljesen tisztán találta fejbe, amitől a lány megszédült. A bírók leléptették a vitnyédi gimnazistát, még akkor is, ha az vissza húzta a lábát. Sajnos a rúgás tempója, ereje, és tisztasága egy hajszálnyival többre sikerült a megengedettnél. Veronika bár legyőzte mind a három vetélytársát, mégis a pontok, és szabályok szerint csak a III. helyre állhatott.

A serdülő fiúk ügyesen helyt álltak, és alkalmazkodtak a szabályrendszerhez. Papp Dániel az ifi csoportban, még a comb rúgásokat is bevállalta, és kétszer is győzedelmeskedett idősebb társainál. Zuber Krisztián pontatlansága, görcsössége a közös edzések hiányát tükrözte.

Papp Győző villám gyors lába és keze pontosan célba ért. Hol jodan wazarikkal, hol pedig chudan KO-val győzedelmeskedett.
Kovács Róbert kicsit nehezen módosította a pontrendszeres küzdelmi stílusát, de mikor ráébredt, hogy itt a bírók máshogy ítélnek, hamarosan alkalmazkodott.

Pantelics Bence 565 nap után vállalta újra a küzdelmet, és igazán jó volt nézni, ahogy Önnön magán aratott győzelmével társain is sikerült felülkerekednie. Várpalotai ellenfelét végig hajtotta. A Bódi Sport féle rácsos sisak igazán jól bizonyított, mert több véletlen fejütéstől is megóvta.
Németh Márkkal egy nagyon pergős küzdelmet produkáltak, ahol a két Castrumos fiú megmutatta, hogy a 2014-es Ifi mezőnyben számítani kell velük.

Márk első küzdelmét Körmendi Adrián ellen elkapkodta, és pontatlansága miatt, lényegében ő okozta magának a vereséget. Bencével már jól ismerték egymást, így szinte előre érezték a másik mozdulatait. Gimnazista társának végül sikerült őt két fejrúgással is meglepni.

A sikeres nap megkoronázásaként a csapat nagy része elfoglalta a pápai Várkert fürdőt, és egészen záróráig dorbézoltak.

 

Castrumos helyezettek:

Papp Csongor Kapuvár, Castrum 1. Előkészítő / Fiú / Kezdő 1
Pintér Roland Kapuvár, Castrum 1. Előkészítő / Fiú / Kezdő 3
Jerkó Dominik Kapuvár, Castrum 1. Gyerek 1 / Fiú / Haladó 1
Németh Raul Kapuvár, Castrum 1. Gyerek 1 / Fiú / Kezdő 1
Nyikos Dávid Kapuvár, Castrum 1. Gyerek 1 / Fiú / Kezdő 4
Zsoldos Patrik Kapuvár, Castrum 1. Gyerek 1 / Fiú / Kezdő 5
Borsodi Endre Kapuvár, Castrum 1. Gyerek 1 / Fiú / Kezdő 6
Kiss Benedikta Kapuvár, Castrum 1. Gyerek 1 / Lány / Kezdő 2
Szalai Sámuel Kapuvár, Castrum 1. Gyerek 2 / Fiú / Haladó 1
Orbán Bence Kapuvár, Castrum 1. Gyerek 2 / Fiú / Kezdő 3
Végerbauer Roberta Kapuvár, Castrum 1. Ifi / Lány
Papp Győző Kapuvár, Castrum 1. KO Serdülő / Fiú / 1
Pantelics Bence Kapuvár, Castrum 1. KO Serdülő / Fiú / 2
Papp Dániel Kapuvár, Castrum 1. KO Serdülő / Fiú / 3
Bán Lili Kapuvár, Castrum 1. Serdülő / Lány / Kezdő
Szalai Benedek Kapuvár, Castrum 2. Előkészítő / Fiú / Kezdő 2
Dezamics Bence Kapuvár, Castrum 2. Gyerek 1 / Fiú / Kezdő 2
Dezamics Máté Kapuvár, Castrum 2. Gyerek 2 / Fiú / Haladó 4
Zuber Krisztián Kapuvár, Castrum 2. KO Serdülő / Fiú / 3
Németh Zalán Kapuvár, Castrum 3. Előkészítő / Fiú / Kezdő 4
Kiss Milán Kapuvár, Castrum 3. Gyerek 2 / Fiú / Haladó 3
Dukai Norbert Kapuvár, Castrum 3. Gyerek 2 / Fiú / Kezdő 3
Molnár Brigitta Kapuvár, Castrum 3. Gyerek 2 / Lány / Kezdő
Németh Veronika Kapuvár, Castrum 3. Ifi / Lány
Kovács Róbert Kapuvár, Castrum 3. KO Serdülő / Fiú / 1
Németh Márk Kapuvár, Castrum 3. KO Serdülő / Fiú / 2
Nyikos Bernát Kapuvár, Castrum 4. Előkészítő / Fiú / Kezdő 1
Németh Áron Kapuvár, Castrum 4. Gyerek 1 / Fiú / Kezdő 4
Németh Bendegúz Kapuvár, Castrum 4. Gyerek 2 / Fiú / Haladó 3

 

Bajnok Castrumosok

 

További képek, a galériában itt >>>  14

Facebook - Kövess minket