2024. május 18. szombat
Erik, Alexandra, Szandra
Holnap Ivó, Milánnapja lesz.

7 érem a nemzetközi kyokushin viadalon

A Cserpes Trudi is a kapuvári karatésokkal utazott A Cserpes Trudi is a kapuvári karatésokkal utazott

460 nevező 3 ország (Szlovákia, Horvátország és Magyarország) karatésai csaptak össze szombaton Tarjánban, a XIII. J&S Speed kupán. A Castrum SC Kapuvár karatékái 7 érmet szereztek.

A Kiss Trans járat szombaton reggel is megtelt Cserpes Trudit majszoló Castrumos karatésokkal, és szurkolóikkal, hogy újabb nemzetközi viadalon mérettessék meg magukat. 

 

A XIII. J&S Speed kupa NEMZETKÖZI NYÍLT KYOKUSHIN KARATE VERSENY -re 460 fő nevezett, melyből 12 fő volt Castrumos.

A versenyzést formagyakorlat kategóriában a serdülő Pantelics Bence kezdte. 34 társa közül, a dobogó III. fokára állhatott.

A legfiatalabbak közt Németh Raul, Dezamics Bence és Jerkó Dominik igyekeztek a dobogóra jutni. A több versenyes tapasztalattal rendelkező ifjú Jerkó gyerek volt itt a legeredményesebb. Dominik sorra győzte le ellenfeleit, és a nap végén a dobogó tetején ünnepelhetett.

Kis érdekesség: A versenyre indulva a Trudival felfegyverkezett Castrumos csapat elmajszolt pár finom túró desszertet. A csarnokban megkínálták néhány barátukat is, többek közt a Szolnoki Full-Contact Team versenyzőit. Akik szépen szerepeltek. A Castrum edzője a csapat vezető Magna Gergő fülébe súgta (aki annak idején Bak Sándor Castrumos favorit riválisa volt): "- Ez a szép eredményetek a Truditól van! " A válasz mosoly, és hangos nevetés.
Majd, amikor Jerkó Dominik az egyik szolnoki fiú ellen szoros küzdelemben 6-5-re győzedelmeskedett, a gratulációt követően fontos volt megjegyezni, hogy Dominik ma reggel több Cserpes Trudit fogyaasztott, és ezért született ez az eredmény!


Jerkó Dominik akcióban

Az 5 tatamin folyó küzdelmek felpörgették az eseményeket, és a dr. Szalai - Németh - Pantelics edzői hármas folyamatos munkát végeztek a versenyzők mögött.

A Gyermek II. korcsoportban Molnár Brigitta, Dezamics Máté kategóriájuk körmérkőzéses küzdelmeiben szereplésükkel bronzéremt szereztek.
Zsoldos Patrik pedig harciasságával, és ügyességével sorra aratta győzelmeit, majd a döntőben is remekelve aranyéremmel szállahtott fel a kapuvári buszra.

Serdülő korcsoport küzdelmeiben Németh Márk és Végerbauer Roberta ezüstözte be a napot.
Márk igazi "veszkényi zsivány" módjára harcolt a tatamin. A döntőben a helyi Szegedi Gergőt 2x is Ippon értékű találattal ajándékozta meg (testpajzsot átrúgva torzította ellenfele arcát), melyet a bírók valamiért nem akartakészre venni. (???) Robertának a döntő nem sikerült, de így talán a komfortzónából kimozdulva, még több elszántság, és gyorsaság költözik majd a fiatal Castrumos lányba.

Tóth Viktória a felnőtt női mezőnyben vívott körmérkőzést ellenfeleivel. Egy gyors külső kampó fejrúgás (kake-geri jodan) fosztotta meg őt a dobogó tetjétől, de a fiatal Castrumos csornai lánynak még az ezüst és szépen csillog a nyakában!

A nap mérlege:

Jerkó Dominik, Zsoldos Patrik = Aranyérem
Németh Márk, Végerbauer Roberta = Ezüstérem
Dezamics Máté, Molnár Brigitta, Pantelics Bence = Bronzérem

Gratulálunk a Castrumnak, és az edzőknek!


További képek a galériában és a facebook oldalon

Facebook - Kövess minket