2024. május 18. szombat
Erik, Alexandra, Szandra
Holnap Ivó, Milánnapja lesz.

2-0-ra győztünk Rajka ellen

Kapuvár - DAC 1912 2-0 (1-0)

RAJKA-KAPUVÁR MEGYE I ÖSSZEFOGLALÓ


KSE: Tüske - Kovács M., Licskai, Müller, Szabó P., Horváth A., Péter D., Nicsenko (Markó), Szabó Á. (Németh B.), Kleizer, Varga I B. (Bársony) vezetőedző: Varga József

DAC: Kiss A., Kovács G., Horváth R., Korsós, Feczkó (Magyaróvári), Kulcsár, Tóth D., Kovács L., Németh B., Kurucz, Kő vezetőedző: Szepessy László

gólszerzők: Varga I B. (29'), Kleizer (73')

kiállítva: Szabó P. (60') illetve Tóth D. (57')

Óriási téttel bírt a mérkőzés, hiszen azonos pontszámmal állt a két együttes a tabellán, mindketten a kieső zónában. Egy győzelemmel bármelyik együttes nagy lépést tett volna a bennmaradás felé, a vesztes pedig roppant nehéz helyzetbe került volna.

A Kapuvár lépett fel támadólag, ahogy hazai pályán el is várható egy olyan csapattól, amely számára létfontosságú a 3 pont. Szinte felbillent a pálya, a hazaiak óriási, ám meddő mezőnyfölényben játszottak a sündisznó módjára visszahúzódó győri együttes ellen. Néhány kósza távoli lövésen kívül nem is sikerült fogást találni a vendégeken. A 18. percben Horváth A. jobbal kísérletezett jó 25 méterről, a labda a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret, de nem a kapuson múlott, hogy ekkor még nem vezetett a Kapuvár. A mérkőzés egyetlen komolyabb vendég helyzetét a 25. percben jegyezhettük fel, ekkor Kovács L. ívelt a védők mögé, ahol Horváth R. maradt őrizetlenül, ám erőtlen fejesét könnyen hárította Tüske. A 29. percben megszerezte a vezetést a Kapuvár: Nicsenko fordult le védőjéről a jobb szélen, élesen középre lőtte a labdát, amit Varga I B. az ötösön belül lekezelt, majd a kapus mellett a kapuba passzolt. 1-0. Ezután Müller percei következtek, előbb a saját kapujánál mentett szögletnél, majd kis híján a túloldalon eredményes is volt, egy védő lábáról fölé vágódott a fejese.

A második félidő hasonló mederben folytatódott. A vendégek hátrányuk ellenére is masszív bekkeléssel voltak elfoglalva, míg a Kapuvár időnként ötlettelenül járatta körbe a labdát. Az 57. percben Tóth D. szövegelt, jutalma egy sárga kártya volt, méghozzá a második a mérkőzésen, így ő mehetett zuhanyozni. Három perccel később a kapuvári Szabó P. is követte, miután hiába lépett ki jó ütemben a védők közül, a partjelző talán tévesen lesen megállította a kapuvári játékost, aki sípszó után elrúgta a labdát, amiért Szabó játékvezető felmutatta a második sárga lapot.

A 65. percben Varga I B. remek centerezését Nicsenko közelről pörgette kapura, de Kiss A. bravúrral hárított. A 73. percben már a DAC portása is tehetetlen volt: Péter D. szerzett labdát a középpályán, majd a jobb szélen felfutó Nicsenkot szöktette, aki lövés helyett inkább önzetlenül Kleizert választotta, aki pár lépésről könnyedén az üres kapuba helyezett. 2-0. Ezek után adta fel teljesen védekező felfogását a DAC, így a Kapuvár kénye-kedve szerint alakított ki nagyobbnál-nagyobb helyzeteket, és hagyta is kihasználatlanul őket. Többek között büntetőt is hibázott a hazai együttes: Varga I B.-t buktatták a büntetőterületen belül, a labda mögé Licskai állt, ám Kiss A. bravúrral szögletre tolta a jobb sarokba tartó lövést.

Összességében alacsony színvonalú mérkőzésen, a totálisan defenzív futballt játszó DAC ellen a Kapuvár közepes játékkal is teljesen egyértelműen szerezte meg a 3 pontot, a kétgólos különbséget csak a remekül teljesítő kapusának köszönheti a győri együttes. Ezzel a győzelemmel a Kapuvár revansot vett az őszi "vereségért" és biztosította, hogy a DAC már nem előzheti meg a tabellán. Csapatunk szerdán Nyúlon vendégeskedik, míg az utolsó fordulóban Lébénybe látogat, így sorsa a saját kezében van, főleg ha a többi mérkőzések a Kapuvár számára kedvező eredményt hoznak.

Facebook - Kövess minket