2024. május 4. szombat
Mónika, Flórián
Holnap Györgyi, Irénnapja lesz.

Az utolsó mérkőzés dönt a sorsunkról

Az utolsó mérkőzés dönt a sorsunkról Az utolsó mérkőzés dönt a sorsunkról

Szerdán 17:30-kor pótolták a 26. fordulóból elhalasztott Nyúl - Kapuvár mérkőzést. Elmaradt az áhított győzelem.


Ellenfelünk a nyúli együttes remek formában volt, hiszen az elmúlt héten legyőzte a Győrszemerét és a Ménfőcsanakot is, s még esélye van a dobogóra kerülni.

Csapatunk számára egyszerű a képlet, amennyiben szerdán győzni tud, akkor bebiztosítja Megyei I. osztályú tagságát a jövő szezonra is, minden más eredmény esetén az utolsó fordulóra marad a döntés.

Ősszel 4-2 arányban a Nyúl győzött Kapuváron.

Szabó Péter számára befejeződött a szezon, mivel a DAC elleni kiállítása a második volt ebben a félszezonban, így "visszaesőként" két mérkőzésre szóló eltiltást kapott. Rajta kívül mindenki hadra fogható a keretben.

 

A utolsó fordulóra marad a döntés, mivel csapatunk 1-0 arányban kikapott a Nyúl vendégeként.


Nyúl - Kapuvár 1-0 (1-0)
v: Armstrong

Nyúl: Varga I P. - Csorvásy (Wolf), Németh G., Varga Z., Kapa, Forrás, Varga II P., Varga Zs., Varga R. (Németh R.), Cserháti (Rácz G.), Weiszdorn vezetőedző: Horváth Dénes

KSE: Tüske - Kovács M., Licskai, Müller, Németh B., Horváth A., Péter, Nicsenko, Szabó Á. (Somogyi), Kleizer, Varga I B. vezetőedző: Varga József

gólszerző: Forrás (30')

Az első 10 percben 3 kapuvári lehetőséget is feljegyezhettünk. Először Varga I B. a jobbösszekötő helyéről a kissé kint álló kapus felett okosan átemelte a labdát, ami pechére a felső lécről a gólvonal elé pattant vissza. Nem sokkal később Kleizer emelt az ötösön teljesen üresen álló Varga I B.-hez, aki akrobatikus mozdulattal kísérelt meg gólt szerezni, de a lövése mellé szállt. Végül pedig Nicsenko húzott el a bal szélen, kissé kisodródva már csak a kapussal állt szemben, a fiatal támadó a passzot választotta, ám pontatlanul, így oda lett a lehetőség. Élvezetes mérkőzést láthatott a kilátogató publikum köszönhetően a támadószellemben futballozó csapatoknak. A 20. percben Varga I B. a jobb szélről gurított vissza Nicsenkohoz, aki az ötös sarkán érthetetlenül lövés helyett inkább cselekbe bonyolódott, végül szerelték a védők. A 25. percben Németh B. vágta fel Cserhátit a büntetőterületen belül, jogos büntetőhöz jutott a hazai együttes. Forrás állt a labda mögé, jobb alsó sarok felé lőtt labdáját Tüske hárította. 5 perc múlva Forrás cselezgetett a 16-os előterében, majd 18 méterről ballal a jobb sarokba tekert. 1-0. Ezt követően Kleizer tört be a tizenhatoson belülre, ahol szó szerint felöklelték, ám a játékvezető sípja néma maradt, mint ahogy az egész mérkőzésen is igencsak a nyúli csapatot segítette ítéleteivel. A szünet előtt nem sokkal egy szélről belőtt labda Licskain lelassult, így Weiszdorn került helyzetbe, aki sarokkal továbbított kapu felé, de a kivetődő Tüskében elakadt a labda, majd a kipattanónál pedig Licskai blokkolta a kísérletet.

A második játékrészben a nyúli csapat fegyelmezetten visszazárt térfelére, a Kapuvár nagy mezőnyfölényben futballozott, de az utolsó passzokba rendre hiba csúszott, a beadásokról lemaradtak az érkezők. A 75. percben Forrás játszott össze Weiszdornnal, aki ziccerben Tüskébe lőtte a labdát. A 80. percben Müller szabadrúgásból a felső lécet találta el, ez volt a Kapuvár legnagyobb lehetősége a második félidőben.

Összességében az első félidőben rengeteg ígéretes kapuvári lehetőség maradt kihasználatlanul, míg a második félidőben az egyenlítésért görcsösen játszó csapatunk nem tudott a kapuba találni a szervezetten és kombinatívan futballozó Nyúl ellen.

Csapatunk nem tudott élni az esélyével, hogy a mai mérkőzésen bebiztosíthatta volna bennmaradását, így vasárnap élet-halál mérkőzésre kerül sor Lébényben.

Facebook - Kövess minket