2024. július 27. szombat
Olga, Liliána
Holnap Szabolcs, Alinanapja lesz.

Óvodások, és kisiskolások harcoltak a Sportcsartnokban

Szombaton délelőtt megtelt a Kapuvári Városi Sportcsarnok fehér ruhás sportolókkal, és szüleikkel. A 2024-es Castrum Kupa Csipeszharc és Utánpótlás Karate bajnokságra még Paksról is érkeztek versenyzők.

A Castrum SC vezetése kihasználta a városi Sportcsarnok adta lehetőségeket, és igazodva a csarnok befogadó képességéhez, úgy rendezte meg a 2024-es Utánpótlás karate bajnokságát. A versenyre Veszprémből, Pápáról, Csornáról, Sopronból és még Paksról is érkeztek karatékák.

csipeszesek2A verseny célja, hogy lehetőséget biztosítson a kezdő karatésoknak, és a legfiatalabaknak is, hogy megmérettethessék magukat. Számos olyan kezdő sportoló lépett tatamira, akik most először kóstoltak bele a versenysportba,

A három küzdőtéren zajló küzdelmek remek lehetőséget kínáltak a gyerekek számára, hogy minél többet gyakorolhassák a versenyhelyzetet. Körmérkőzéses küzdelmeik során, a fiatalok testprotektorban, és teljes védő felszerelésben küzdöttek egymás ellen. Míg a kisiskolások a Kyokushin karate küzdelmeibe kóstoltak bele, addig az óvodás korcsoport "Csipeszharcban" mérettetett meg. (A játék lényege, hogy a két versenyző minél több csipeszt gyűjtsön ellenfeléről a 60 mp-es küzdőidő alatt.)

A Castrumosok kitettek magukért. Nem csak a versenyző fiatalok, de az idősebb sportolók, és a szülők is kivették részüket. Bíróként, segítőként tették magukat hasznossá.

A versenyt a helyi vállalkozások is támogatták, így külön köszönet a Full Energy benzinkútnak, a Suzuki Licskai Autóháznak, Provertha Zrt-nek, a Cserpes Sajtműhelynek, Novomatic Kft, Kapulan és Kapu-MH Kft-nek, valamint Németh Ferenc húsipari vállalkozásán túl Kapuvár Város Önkormányzata is hozzájárult a sikeres naphoz.

verseny

Kapcsolódó elemek

  • Castrum Kupa 2024 Castrum Kupa 2024

    Utánpótlás Kyokushin Karate verseny Kapuváron, a Városi Sportcsarnokban. 2024.06.01 szombaton. A belépés Ingyenes.

  • Castrumos Ovikaratésok sikernapja Répcelakon Castrumos Ovikaratésok sikernapja Répcelakon

    Nyolc Castrumos Ovikaratés nevezett a 2024-es Rakurai Gumikirály Nemzetközi Karate Verseny Csipeszharc bajnokságára, szombat délelőtt.

  • Karate Diákolimpia: 9 versenyző 7 érem - Remekelt a Castrum Karate Diákolimpia: 9 versenyző 7 érem - Remekelt a Castrum

    Szigetszentmiklóson rendezték a 2023/24-es Tanév Kyokushin Karate Diákolimpia döntőjét a hétvégén. A Castrum SC Kapuvár fiataljai 1 arany-, 3 ezüst- és 3 bronzérmet harcoltak ki a szombati nap folyamán.

  • Világbajnoki érem az 50. a Castrumban - Szalay Berta brutálisan menetelt Világbajnoki érem az 50. a Castrumban - Szalay Berta brutálisan menetelt

    Ami a csövön kifért. A 24 éves Szalay Berta Spanyolországban állhatott a WKB 1. Open Kyokushin Karate World Championship dobogójának a tetejére a hétvégén. Ezzel a sikerrel, megszerezte a Castrum SC Kapuvár 50. Európa- és Világbajnoki érmét. Szép teljesítmény egy 10.000-es kisváros egyesületétől.

  • 9 érmet hozott a Castrum Siklósról a hétvégén 9 érmet hozott a Castrum Siklósról a hétvégén

    Siklósra utazott szombaton a Castrum egy kisebb utánpótlás csapattal a Kyokushin Karate Utánpótlás Magyar Bajnokságra, ahol a kapuvári karatésok 5 arany-, 3 ezüst - és 1 bronzérmet harcoltak ki

Facebook - Kövess minket